140

  Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë ka kënaqësinë t’ju ftoj në Forumin e Biznesit të Samitit të Ballkanit Perëndimor, që do të mbahet në datë 4 korrik në Poznan, Poloni.

  Në këtë Samit, qëllimi i të cilit është integrimi i Ballkanit Perëndimor me vendet e Bashkimit Evropian, nëpërmjet sinergjive të politikës, shoqërisë civile dhe biznesit, do të marrin pjesë Krerët e Shteteve të Ballkanit Perëndimor dhe jo vetëm, si edhe figurat më të rëndësishme të sipërmarrjeve dhe organizatave të institucioneve të rëndësishme.

  Forumi i biznesit i këtij samiti do të mbahet nën moton “Growing together” dhe do të jetë një mundësi e shkëlqyer për çdo përfaqësues sipërmarrjeje që nëpërmjet sesioneve të shumta, prezantimeve nga Ballkani Perëndimor dhe Bashkimi Evropian, si edhe takimeve B2B, të përfitojë për të lidhur marrëdhënie të qendrueshme bashkëpunimi.

  Pavarësisht se theksi kryesor në bisedimet e biznesit gjatë forumit do të jetë i përqëndruar në sektorët: energjitik, digjital, ushqimor dhe agroteknik, forumi është i hapur për përfaqësuesit e të gjitha sektoreve.

  Një vëmendje e madhe në forum do ti kushtohet promovimit të sipërmarrrjes, ku bizneseve shqiptare do ti dedikohet një stendë e veçantë, ku ju do të keni mundësi të promovoni biznesin tuaj nëpërmjet materialeve promocionale, videove etj, ndaj ju inkurajojmë të merrni pjesë, pasi nëpërmjet takimeve të shumta B2B, do të kenë mundësi konkrete për të krijuar ura të reja bashkëpunimi.

  Informacion më të përmbledhur mbi samitin mund ta gjeni duke klikuar këtu: https://www.paih.gov.pl/20190407/western_balkans_summit, ndërsa këtu do të gjeni ftesën, agjendën, si edhe disa prej çështjeve kryesore që do të trajtohen gjatë sesioneve të Samitit. WB Summit Agenda External 13.06. version.   WB Summit Panel Details 19.06. main topics

  Lutet konfirmimi i pjesëmarrjes  brenda datës 24 qershor 2019 duke kontaktuar në adresën info@uccial.al , si edhe duke plotësuar formularin e regjistrimit, që e gjeni duke klikuar këtu: http://www3.paiz.gov.pl/Western_Balkans_Summit/

   

  Poznan jpg.

   

   277

   Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë ju informon se ka hyrë tashmë në procesin zgjedhor për organet drejtuese të saj, Kryesi, Kryetar dhe Audit.

   Ju njoftojmë se zgjedhjet do të zhvillohen në datë 13.06.2019, nga ora 09.00-17.00, pranë Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, me adresë “Rruga e Kavajës, nr.2”, Tiranë.

    333

    Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, në bashkëpunim me Ambasadën e Belgjikës, organizoi në datë 17 maj 2019 misionin e biznesit “Shqipëri-Belgjikë”.

    Të pranishëm në këtë mision ishte Ambasadori i Belgjikës, SH.T.Z François Bontemps, Zv. Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Znj. Belinda Ikonomi, si dhe përfaqësues të AIDA-s.

    Në këtë mision morën pjesë edhe biznese të rëndësishme belge dhe shqiptare.

    Në përfundim të misionit u zhvilluan edhe takime B2B.

     

    mis belg 1

    mis belg 2

    mis belg 3

    mis belg 4

    mis belg 5

    mis belg 6

     226

     Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë është takuar në datë 15 maj 2019 me drejtues të kompanisë amerikane “Dentos”.

     Të pranishëm në këtë takim ishte Presidenti i “Dentos Group Romania”, Z. Perry Zizi, Drejtuesi i “Dentos London”, Z. Oren Harpaz, si dhe Z. Philip Bloom, konsulent për firma amerikane në Evropën Lindore.

     Të pranishëm nga Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë ishin Sekretarja e Përgjithshme, Znj. Majlinda Manushi, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Dibër, Z. Edmond Cami, si dhe Znj. Uarda Llazi.

     Gjatë takimit theksi u vu mbi zhvillimin e sipërmarrjeve shqiptare, fushave potenciale për investim, rolin dhe rëndësinë e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë.

     #Në_shërbim_të_sipërmarrjes

     uarda pic

      299

      Është zhvilluar në datë 23 prill 2019, në ambientet e Sekretariatit të Triestes, Asambleja e Përgjithshme e WB6 CIF.

      E pranishme në këtë asamble ka qenë edhe Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa, e cila është anëtare e bordit manaxhues.

       

      asambleja cif 1

       

      asambleja cif 2

       324

       Kryetarja e Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë, Znj. InesMuçostepa u takua në datë 11 mars 2019 me Ambasadorin e Belgjikës me seli në Sofje, SH.T.Z Francois Bontemps.

       Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi mbi mundësitë konkrete për bashkëpunim midis sipërmarrjeve të të dyja vendeve.

       Shkëlqesia e tij vlerësoi punën e vazhdueshme që Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë në mbështetjen e sipërmarrjes dhe u njoh nga ne mbi disa nga iniciativat që instituconi jonë ka ndërmarrë për suportin dhe zhvillimin e sipërmarrjes, si brenda Shqipërisë, ashtu edhe jashtë saj.

       Ambasadori na informoi gjithashtu mbi interesin për të forcuar dhe rritur më tej bashkëpunimin midis sipërmarrësve shqiptarë dhe atyre bullgarë. Për këtë arsye, ai shprehu interesin për të organizuar një delegacion sipërmarrësish Bullgarë, me iniciativën për të organizuar në datë 17 maj 2019 një seminar ndërmjet sipërmarrësve Bullgarë dhe atyre Shqiptarë.

       Iniciativa e Ambasadorit u përkrah nga ana e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, ndaj i shprehëm gatishmërinë tonë të plotë për të organizuar një aktivitet të tillë, të cilën e besojmë se do të jetë me interes të përbashkët për të dyja vendet.

       Ambasadori konfirmoi nga ana e tij dëshirën që këtë seminar ta organizojë në bashkëpunim me institucionin tonë dhe u shpreh se sektoret ku ky seminar do të fokusohet, do të jenë:

       Prodhim tekstike (veshje profesionale dhe tapete)
       Shërbim (ndërtim, shtrim trotuarësh, tulla, pajisje kuzhine, instalime elektrike etj.

       Gjatë takimit, Ambasadori na konfirmoi që do të ishte në kontakt me Bashkimin e Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë për të organizuar hap pas hapi këtë aktivitet

       amb 2

        

       amb 3

        267

        Kryetarja e Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të ShqipërisëZnj. InesMuçostepa dhe Sekretarja e Përgjithshme, Znj. MajindaManushizhvilluan ditën e djeshme një takim me Ambasadorin e Maqedonisë së Veriut në Tiranë, SH.T.Z Dancho Markovski.

        Gjatë këtij takimi u diskutuan mundësitë konkrete për bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve.

        Kryetarja e Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë, Znj.#InesMuçostepa u shpreh se Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë ka marrëdhënie të shkëlqyera rajonale me Dhomën e Tregtisë së Maqedonisë së Veriut dhe se ka biseduar me Presidentin e kësaj dhome, Z. Branko Azeski që këto marrëdhënie të forcohen edhe në aspektin bilateral.

        Ambasadori informoi gjithashtu se gjatë muajit korrik mendohet të mbahet një mbledhje ndërqeveritare midis dy qeverive, mbledhje e cila mund të shoqërohet me një forum biznesi dhe me nënshkrimin e një Memorandumi Bashkëpunimi midis dy dhomave, mendim i cili u dakordësua edhe nga Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë

        amb 1

         290

         Kryetarja e Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë, Znj. InesMuçostepa mori pjesë në workshopin: “Energy transition and future challenges for a liberalised and integrated electrical market: the case of Albania” , organizuar nga Dhoma e Tregtisë Shqipëri-Itali, Ambasada Italiane në Shqipëri dhe Confindustria Albania.

         Workshopi u fokusua në sfidat dhe mundësitë e ardhshme të Shqipërisë për të forcuar lidhjen rajonale të energjisë, në përputhje me udhëzimet e vendosura nga Bashkimi Evropian dhe konkluzionet e Samitit të Triestes në korrik 2017, në kontekstin e procesit të Ballkanit Perëndimor.

          

         workshop 1

          

         workshop 2

          

         workshop 3

         Projekte

         1325
         Union of Chambers of Commerce and Industry of Albania, Foreign Trade, Chamber of Bosnia and Herzegovina, Croatian Chambers of Economy, Economic Chamber of (former...