Monthly Archives: February 2016

  2776

  Bashkimi Europian në kuadrin e programit Horizon 2020 në fushën e Kërkim – Zhvillimit dhe Inovacionit (me një buxhet mbi 80 Miliard €, 2015-2020 ), vazhdon hapjen e thirrjeve për financim projektesh të aplikuara nga kërkues, institucione dhe sektori privat.

  Për sa më poshtë linku në PDF “Thirrjet H2020_sme_2016, do të gjeni një material mbi thirrjet për aplikime projektesh që propozohen nga ndërmarrje prodhuese dhe jo vetëm, që ka hapur Bashkimi Europian për vitin 2016.

  Në këtë materialë me gërma të kuqe pranë çdo tematike të thirrjeve jepet një orientim mbi fushën e aktivitetit që ushtron biznesi i cili, simbas interesit, mund të gjejë veten aty për të aplikuar.

  Gjithashtu në material link-et në ngjyrë të kaltër mund të aktivizohen duke klikuar direkt mbi to për tu futur në Website e tyre për më tepër detaje si dhe për  vazhdimin e aplikimit.

  Thirrjet_H2020_sme_2016_on

   1861

   Sot më datë 3 shkurt 2016, në ambjentet e Hotel Tirana International, u zhvillua aktiviteti me temë “Nxitja e mundësive të përshtatshme për punësim dhe mbrojtjes së punëtorëve migrantë në Shqipëri”, organizuar nga Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë si dhe nga Organizata Ndërkombëtare e Migracionit IOM. Pjesëmarrës në këtë tryrezë ishin dhe përfaqësues nga biznesi të përbërë nga Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë znj. Ines Muçostepa, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës z. Nikolin Jaka dhe kryetari i shoqatës “BiznesAlbania”, z. Luan Bregasi.

   Në këtë aktivitet u vu theksi mbi vlerësimin e kuadrit rregullues të Agjencive Private të Punësimit në Shqipëri kundrejt standarteve ndërkombëtare të miratuara për rekrutimin e punëtorëve migrantë.

   image1 image2 (1)

    

    1691

    Më datë 2 shkurt 2016, në ambjentet e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës u zhvillua një takim me Kryetaren e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, znj. Ines Muçostepa, Kryetarin e Dhomës z. Nikolin Jaka, dhe me përfaqësues të Dhomës së Tregtisë Turko-Maqedonase. Anëtarët e Dhomës Turko-Maqedonase prezantuan bizneset e tyre në sektorë të ndryshëm të ekonomisë, përfshirë këtu turizmin, ndërtimin, bujqësinë dhe zhvillimin e zonave ekonomike dhe u njohën me situatën aktuale të investimeve në Shqipëri. Kjo vizitë shërbeu në njohjen reciproke dhe kishte si qëllim vlerësimin nga afër të mundësive të investimit në vendin tonë.

    ????????????????????????????????????

    ????????????????????????????????????

    DSC_0693

    ????????????????????????????????????

    ????????????????????????????????????

    ????????????????????????????????????

    ????????????????????????????????????

    Projekte

    1699
    Union of Chambers of Commerce and Industry of Albania, Foreign Trade, Chamber of Bosnia and Herzegovina, Croatian Chambers of Economy, Economic Chamber of (former...