Zhvillohet takimi i parë i koordinatorëve të MAP

  312

  Forumi i Investimeve të Dhomave Ballkanike (WB CIF) organizoi me datë 31 tetor në Bruksel, takimin e parë të koordinatorëve të MAP (Multi-Action Plan)

  Në këtë takim mori pjesë edhe Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj.Ines Muçostepa.

  Në këtë takim, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit për Bashkëpunimin Rajonal, Z. Goran Svilanoviç, u shpreh:

  “Tani jemi drejt në mënyrën e zbatimit të MAP-it, gjë që kërkon veprime dhe reforma vendimtare! Megjithëse pjesa më e madhe e përpjekjeve të zbatimit qëndron brenda fushës kombëtare dhe është përgjegjësi e autoriteteve kombëtare, ne të gjithë kemi një përgjegjësi të përbashkët për të siguruar që zbatimi i MAP është real dhe në terren sesa ushtrim burokratik dhe dokumentet ”

   

  Pjesëmarrësit morën udhëzimet e zhvilluara nga Këshilli për Bashkëpunim Rajonal dhe Sekretariati i CEFTA-s, lidhur me monitorimin dhe raportimin në zbatimin e MAP REA, për të siguruar manaxhim efikas të procesit të MAP. Sipas Udhëzimeve, qeveritë kombëtare, ku bën pjesë edhe qeveria jonë,  të përfshira në procesin e zbatimit përmes Koordinatorëve të MAP dhe Pikat e Kontakteve të Komponentëve do t’i ushqejnë rezultatet e tyre në Sekretariatin e Këshillit për Bashkëpunim Rajonal, i cili do të jetë përgjegjës për përgatitjen e raporteve të zbatimit të MAP REA.