Organizohet Konferenca e Ambasadorëve: Ridimensionimi i Diplomacisë Ekonomike Shqiptare: Sfida dhe Mundësi

    466

    Ka çelur dje siparin konferenca e Ambasadorëve me temë, Ridimensionimi i Diplomacisë Ekonomike Shqiptare: Sfida dhe Mundësi, i cili ka bërë bashkë Ambasadorët shqiptarë në botë.

    Në fokus të veçantë të kësaj konference do të jenë: 1. Tërheqja e investitorëve të huaj në sektorët e ndryshëm prioritarë të ekonomisë; 2. Promovimi dhe zgjerimi i eksporteve, dhe 3. Promovimi i Shqipërisë si destinacion turistik gjatë të gjithë vitit. Në konferencë do të marrin pjesë relatorë të një profili të lartë shqiptar dhe të huaj.

    Në konferencë është e pranishme dhe Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa, e cila ditën e nesërme do të jetë edhe pjesë e panelit: Implementimi i diplomacisë ekonomike në kuadrin rajonal e më gjerë – roli i agjencive shtetërore dhe nevoja për të           bashkërenduar aktivitetet dhe produktet. Hapësira dhe nevoja për një rol më të theksuar të sektorit privat dheshoqatave të sipërmarrjes, në bashkëpunim mes tyre për  të patur një fokus sektorial dhe makro.

    Konferenca përfundon nesër