Zhvillohet Workshopi mbi Administrimin Kolektiv

  868

  Në datën 11 dhjetor 2017, në ambientet e Hotel Diplomat, u zhvillua Workshopi i Drejtorisë për të Drejtën e Autorit dhe të Drejtave të tjera të lidhura me to.

  Në këtë workshop asistuan ekspertë të huaj nga WIPO dhe nga Organizata Ndërkombëtare të Menaxhimit Kolektiv, si CISAC (Konfederata Ndërkombëtare e autorëve dhe kompozitorëve), SAA (Shoqata e Autorvë audiovizualë), IFRRO (Federata Ndërkombëtare e Organizatave të të Drejtave të Riprodhimit), IFPI (Federata Ndërkombëtare e Industrisë së Fonogramit), CREDIDAM (Qendra Rumune për menaxhimin e të drejtave të Interpretuesve) për të zhvilluar këtë workshop si dhe për të ndarë me palën shqiptare eksperiencën e tyre.

  25073102_1986707284983679_2762763691200979277_o

   

  25075131_1986707311650343_3997567090826288294_o

  Temat kryesore që u diskutuan në këtë panel ishin: aspekte ligjore dhe strukturore të menaxhimit kolektiv; strukturat e përshtatshme – sistemi praktik dhe efikas i menaxhimit kolektiv; perspektivat kombëtare dhe rajonale mbi menaxhimin kolektiv; roli i institucioneve shtetërore në monitorimin e AAK-ve si dhe situata aktuale në Shqipëri në menaxhimin kolektiv të të drejtave, etj

  E pranishme në këtë workshop ishte edhe Ministrja e Kulturës, Znj. Mirela Kumbaro Furxhi, si dhe Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa.