Organizohet tryeza e diskutimit midis Kryetarëve të Dhomave të Tregtisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme

  365

  Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme organizuan ditën e sotme një tryezë diskutimi midis Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Kryetarëve të Dhomave të Qarqeve dhe sipërmarrjeve eksportuese.

   

  Të pranishëm në këtë tryezë ishin Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Z. Ditmir Bushati, Zv. Ministri Z. Etjen Xhafaj, Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, Z. Nikolin Jaka, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Lezhë, Z. Pashk Paloka, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Fier, Z. Shezai Çobo, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Dibër, Z. Edmond Cami, përfaqësues nga sipërmarrje eksportuese etj.

  Organizohet tryeza e diskutimit midis Kryetarëve të Dhomave të Tregtisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme 2

   

  Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme shprehën gatishmërinë për të mbështetur Dhomat e Tregtisë dhe propozuan gjithashtu që  aktivitetet tona të shtrihen gjeografikisht.

  Organizohet tryeza e diskutimit midis Kryetarëve të Dhomave të Tregtisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme 3

  Organizohet tryeza e diskutimit midis Kryetarëve të Dhomave të Tregtisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme 4

   

  Sipërmarrësit e pranishëm diskutuan mbi problematikat që ndeshin gjatë eksporteve, si dhe propozuan sugjerime të ndryshme, të tilla si: diversifikimi i potencialeve të vendit tonë në vendet në zhvillim, si Afrika, Libani, Irani etj, të cilat kanë shumë kërkesa për produktet shqiptare, mbështetje më të madhe nga Ambasadorët tanë dhe ndihma e tyre në gjetjen e vendeve eksportuese, rritja e bashkëpunimit të AIDA me Dhomat e Tregtisë etj.