Monthly Archives: February 2018

  784

  Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë ju informon se në datat 21 mars-1 prill 2018, në Stamboll të Turqisë do të zhvillohet edicioni i 13 të i panairit ndërkombëtar “Ideal Homex 2018”.

  Produktet kryesore të këtij panairi janë si më poshtë:

  Pajisje të ndryshme shtëpiake, si enë kuzhine, produkte plastike, produkte qelqi e porcelain, produkte tekstile për shtëpi, aksesorë kuzhine dhe banjoje, pajisje elektrike etj.

  Informacione më të detajuar rreth këtij panairi i gjeni në linkun

  http://www.idealhomefuari.com/

  Vizitorëve në panair, do t’u sigurohet hoteli me mëngjesin e përfshirë, si dhe transfertat aeroport-hotel-panair. Hyrja në panair për vizitorët është falas.

  Programi i panairit është si më poshtë:

   

  28 Mars  e Mërkurë Mbërritja në Stamboll
   29Mars  e Enjte Takime dypalëshe me firmat Turke / Briefing
   30Mars  e Premte Vizitë në Panair/ Vizitë në fabrikat e prodhimit
   31Mars e Shtunë Largimi nga Stambolli

   

  Lutet konfirmimi juaj brenda datës 9 mars 2018 në adresën info@uccial.al

   

   1897
   PANAIRI  / AKTIVITETI QYTETI DATA SEKTORET PROGRAMI Data e Fundit e Aplikimit Pjesemarresit
   UNICERA Istanbul-Panairi i qeramikes, pajisjeve te banjesdhekuzhines Stamboll 27 Shkurt-03 Mars 2018 Qeramika 26 Shkurt: Mberritja

   27 Shkurt: Takimedypaleshe

   28 Shkurt: Vizite ne Panair

   01 Mars   :Kthimi

   19 Shkurt 2018 Vetem firma
   Modeko 2018- Panairi i 29 Nderkombetar i Mobiljes, dekorimit, mobiljevepershtepidhezyra Izmir 07-11 Mars 2018 Mobiljedhedekorim 06 Mars   : Mberritja

   07 Mars  : Takimedypaleshe

   08 Mars   : Vizite ne Panair

   09 Mars   :Kthimi

   26 Shkurt2018 Vetem firma
   WIN EURASIA CeMAT 2018 Istanbul 15-18 Mars 2018 Logjistike 14 Mars : Mberritja

   15 Mars : Takimedypaleshe

   16 Mars   : Vizite ne Panair

   17 Mars   :Kthimi

   01 Mars  2018 Vetem firma
   Konya Tarim 2018-Panairi i 16.te i pajisjevedheteknologjise te bujqesise Konya 20-24 Mars 2018 Bujqesidheteknologjite e bujqesise 19 Mars   : Mberritja

   20 Mars  : Takimedypaleshe

   21 Mars  : Vizite ne Panair

   22 Mars   :Kthimi

   05 Mars  2018 Vetem firma
   Co-MatchingAktiviteti i TakimeveDypaleshe Kocaeli 21-22 Mars 2018 Makineri, elektronike, ndertim 20 Mars   : Mberritja

   21 Mars  : Takimedypaleshe

   22 Mars  : Takimedypaleshe

   23 Mars   :Kthimi

   06 Mars  2018 Vetem firma
   Panairi i 13.te NderkombetarHomex , i tekstilitshtepiak, produketevedekorativeshtepiake Istanbul 29Mars -01 Prill  2018 Dekorimedhepajisjeshtepiake 28 Mars   : Mberritja

   29 Mars  : Takimedypaleshe

   30 Mars  : Vizite ne Panair

   31 Mars   :Kthimi

   12 Mars  2018 Vetem firma
   Panairi i 16.te i materialeve te ndertimit, pajisjeve te ngrohjes,teknologjive te ajrimit, gazitnatyroretj Bursa 11-15 Prıll 2018 Ndertim 10 Prill    : Mberritja

   11 Prill  : Vizite ne Panair

   12 Prill  : Takimedypaleshe

   13 Prill   :Kthimi

   30 Mars  2018 Vetem firma

    

    559

    I/ E nderuar,

    Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë është kontaktuar nga kompania polake MK WIND, kompani e cila ka shfaqur interesin për të investuar në vendin tonë në fushën e energjisë së erës.

    MK WIND është një kompani e themeluar në vitin 2009, aktiviteti i së cilës fokusohet në shitblerje, çmontime dhe mbështetje teknike në fushën e energjisë së erës.

    Kjo kompani ka një përvojë të gjerë në fushën e burimeve të ripërtëritshme të energjisë dhe në 4 vitet e fundit ka kryer disa çmontime të fermave të erës, kryesisht në Gjermani, Holandë, Belgjikë dhe Poloni.

    Lutet shprehja e interesit tuaj për të bashkëpunuar me këtë kompani tek adresa info@uccial.al në mënyrë që të mundësojmë kontaktin.

     

    Me respekt,

     574

     Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, në bashkëpunim me Dhomat e Tregtisë të Arabisë Saudite, do të organizojnë në fund të muajit prill 2018, në Riad të Arabisë Saudite, një forum biznesi.

      

     Ky forum vjen i iniciuar nga interesi që kanë shfaqur biznesmenët sauditë për të investuar në Shqipëri, ndaj kjo është një mundësi për të gjithë sipërmarrësit shqiptar.

      

     Gjatë këtij forumi, do të zhvillohen edhe takime B2B, ku sipërmarrësit shqiptar do të kenë mundësi të krijojnë kontakte dhe bashkëpunim të drejtpërdrejtë me sipërmarrësit sauditë, si dhe do të organizohen edhe takime në terren në bizneset në Arabinë Saudite.

      

     Lutet konfirmimi i pjesëmarrjes tuaj sa më parë në adresën info@uccial.al

      

     Për detaje të tjera do të njoftoheni në vazhdim.

      

      743

      Është zhvilluar në datë 26 shkurt në Londër, Samiti i vendeve të Ballkanit Perëndimor. Në këtë Samit të organizuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), morën pjesë Kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimor, midis tyre edhe Kryeministri i Shqipërisë, Z. Edi Rama.

      Kryeministri Rama, duke radhitur tre prioritetet kyçe të Shqipërisë në drejtim të infrastrukturës, theksoi se, në kushtet aktuale, pra pa financime shtesë, autostradës Adriatiko-Joniane, që është një prej projekteve më të rëndësishme të rajonit, do t`i duheshin më shumë se 5 dekada për t’u përfunduar.

      Sa i përket dy prioriteteve të tjera, Kryeministri shqiptar rradhiti tregun e përbashkët në Ballkan si dhe digjitalizimin, që vijon të mbetet një sfidë kyçe për rajonin.

      Sa i përket tregut të përbashkët, ai vuri theksin te pengesat e shumta doganore mes dy vendeve, që aktualisht përkthehen në rreth 3600 orë pritje nëpër kufij.

      Në këtë Samit, u lançua edhe platforma online e investimeve.

      Platforma online e investimeve, iniciativë e WB CIF (Forumi i Investimeve të Dhomave të Tregtisë të Ballkanit Perëndimor) , ka për qëllim lehtësimin e aksesit në treg dhe rritjen e investitorëve të huaj në rajon. Platforma online do ti ofrojë investitorëve të huaj akses të vazhdueshëm në mundësitë për të investuar në Ballkanin Perëndimor.

       

       

       

       619

       Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë ju informon së në datat 14-16 maj 2018, në Katowice tw Polonisë, do të organizohet edicioni i 10të i Kongresit Ekonomik Evropian.

       Në këtë kongres do të marrin pjesë përfaqësues të lartë të biznesit, president të kompanive lider, studiues, politikanë dhe ekspertë vendas, nga Evropa dhe bota.

       Kongresi Ekonomik është një platform e shkëmbimit të eksperiencave, ideve dhe mendimeve midis përfaqësuesve të botës së ekonomisë dhe politikës.

       Në edicionin  e kaluar, në të cilin u zhvilluan 132 panele, ishin të pranishëm rreth 9000 pjesëmarrës.

        

       Më tepër informacione rreth Kongresit mund të merrni edhe në website-n www.eecpoland.eu

        1855

        Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë ju informon se për t’u njohur me panairet që do të zhvillohen në Turqi përgjatë vitit 2018, duhet të kontaktoni në adresën info@uccial.al.

        Ju informojmë se vizita e sipërmarrjeve shqiptare në këto panaire, do të suportohet nga shteti turk, duke ju mbulur shpenzimet e mëposhtme:

         

        Hoteli me mëngjesin gjatë qendrimit të programit

        Transporti Aeroport-Hotel-Panair-Hotel-Aeroport

        Hyrja në panair është falas

         

        Në këto panaire do të zhvillohen edhe takime B2B.

         

         

         603

         Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI), Drejtorinë e Përgjithshme të Pronësisë Industriale, Ministrinë e Kulturës (Drejtoria për të Drejtën e Autorit) organizojnë në datë 28 shkurt 2018, ora 11.00, në Godinën e Inovacionit (Salla Protik) workshopin:

          

         “Programet financiare të BE, Pronësia Industriale dhe e Drejta e Autorit”

          

         Në këtë seminar do të keni mundësi të informoheni mbi instrumentin e SME të Programit H2020 të BE, i cili ofron grante për SME-të e çdo fushe, që kanë ide inovative për produkte, shërbime apo elementë të tjerë.

          

         Çdo SME, përmes instrumentit SME të H2020 mund të aplikojë për nivele të ndryshme grantesh, që fillojnë nga shuma 50.000 euro deri ne 2 milion euro.

          

         Për më tepër informacione, kontaktoni në adresën info@uccial.al

          759

          Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, në bashkëpunim me Konfederatën e Industrisë së Republikës Çeke, organizoi në datë 21.02.2018 Forumin e përbashkët të biznesit Shqipëri-Çeki.

          Ky forum, i cili u organizua ne kuadër të vizitës zyrtare të Presidentit të Senatit të Republikës Çeke, SH.T.Z Milan Štĕch, morën pjesë edhe Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, SH.T.Z Gramoz Ruçi dhe Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Znj. Sonila Qato.

          Në përfundim të forumit, u nënshkrua edhe një Memorandum Bashkëpunimi ndërmjet Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë dhe Konfederatës së Industrisë së Republikës Çeke, Memorandum që do të forcojë më tej bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve.

          forumi shqiperi ceki 2

           

          forumi shqiperi ceki 5

          Sipërmarrjet shqiptare patën mundësi të krijonin kontakte direkte me sipërmarrësit çek, gjatë takimeve B2B që u zhvilluan pas përfundimit të forumit.

          forumi shqiperi ceki 3

           805

           Është zhvilluar në Tiranë në datë 19 shkurt, Forumi i biznesit Shqipëri- Itali.

           Në këtë forum, ku morën pjesë 200 delegatë dhe rreth 350 sipërmarrje italiane, ishin të pranishëm Kryeministri i Shqipërisë, SH.T.Z Edi Rama, Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Z. Erion Veliaj, Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa.

           Kryeministri Rama mori pjesë në panelin e parë të forumit, i cili u moderua nga Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa.

           forumi shqiperi-itali

           forumi shqiperi itali 2

            

           forumi shqiperi itali 3

           Në fjalën e tij, teksa vlerësoi ngjashmërinë mes dy vendeve, Kryeministri Rama theksoi se në Shqipëri po punohet për të lehtësuar burokracinë, ndërsa avantazh për biznesmenët italianë janë taksat më të ulëta se sa vendin fqinj.

           “Shqipëria është një vend që jo vetëm rritet, por një vend që italianët ndihen në shtëpinë e tyre. Jemi italianë me të njëjtat vlera e defekte. Jemi Italia e gjyshërve tuaj, ku ka shumë për të parë, për të bërë, e për të fituar. Përveç problemeve, pengesave, Shqipëria i garanton të gjitha këto. Ka një mënyrë të jetuari që ngjajnë me tuajën, me avantazhin që ka taksa më të ulëta. Edhe ne duhet të vazhdojmë të lehtësojmë burokracinë. Jemi shumë poshtë jush për taksa. Për ulje taksash nuk do më mbështeste ministri që kam”, u shpreh Rama.

           Ndërsa Ambasadori Italian, SH.T.Z Alberto Cutillo, vuri theksin te reforma në drejtësi, e cila sipas tij është mjaft e rëndësishme tërheqjen e më shumë investimeve të huaja. Ai u shpreh se Shqipëria ka potencialin të kthehet në portë hyrëse për Ballkanin Perëndimor.

           “Reforma presim që të tërheq më shumë investues. Shqipëria mund të bëhet porta hyrëse për të gjithë Ballkanin Perëndimor. Shqipëria meriton hapjen e negociatave, dhe nëse ndodh Shqipëria do të ketë përpara një sfidë të re për modernizimin e sistemit ekonomik. Ndërmarrjet italiane do të mbështesin ato shqiptare në tregjet evropiane. Shqipëria do të arrijë që të fitojë falë bashkëpunimit me Italinë në të gjithë nivelet”, deklaroi Ambasadori.

           Projekte

           1746
           Union of Chambers of Commerce and Industry of Albania, Foreign Trade, Chamber of Bosnia and Herzegovina, Croatian Chambers of Economy, Economic Chamber of (former...