Monthly Archives: May 2018

  379

  Sekretarja e Përgjithshme e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Majlinda Manushi dhe Uarda Llazi, zhvilluan në datë 24 prill një takim me ekspertin e GIZ, Z. Gerry Morrissey, ku u disktua mbi potencialin e Shqipërisë për eksportin dhe punën që Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë po bën në këtë drejtim.

  Ky takim u realizua në kuadër të projektit “Increase of Export Potential of SME in the WB6 region”, në të cilin Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë është pjesë si një nga gjashtë Unionet e Tregtisë të 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor

   

   368

   Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Znj. Ines Muçostepa mori pjesë në ceremoninë e 90 vjetorit të krijimit të Dhomës së Tregtisë së Malit të Zi, ceremoni e cila u zhvillua në datë 20 prill, në Podgoricë.

   Në kuadër të kësaj ceremonie, Kryetarja Muçostepa, së bashku me Kryetarët e Dhomave të tjera të Ballkanit Perëndimor, u pritën në një takim nga Kryeministri i Malit të Zi, Z. Dushko Markovic.

   Në datë 21 prill, Kryetarja e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë mori pjesë në mbledhjen e rradhës së bordit manaxhues të CIF (Forumi i Investimeve të Dhomave të Tregtisë të Ballkanit Perëndimor), ku Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë është një nga gjashtë dhomat themeluese, pjesë e bordit manaxhues.

    389

    Është organizuar në datë 18 prill, në Shkup të Maqedonisë, Samiti Rajonal Digjital 2018.

    Samiti, i cili u zhvillua në bashkpëunim me Këshillin për Bashkëpunim Rajonal (RCC), qeveritë e Ballkanit Perëndimor, Komisionin Evropian, Ministrinë Federale të Gjermanisë për Çështjet Ekonomike dhe Energjitikë, bëri bashkë jo vetëm kompanitë më të njohura në këtë sektor, por edhe ministrant përgjegjës për agjendën digjitale ne qeveritë e Ballkanit Perëndimor.

    Në Samit pati panele diskutimi për ndërlidhje digjitale, integrim të ekonomive, përforcimin e sigurisë kibernetike, digjitalizimin e industrive etj.

     

    Samiti mbylli punimet në datë 19 prill.

    Projekte

    1703
    Union of Chambers of Commerce and Industry of Albania, Foreign Trade, Chamber of Bosnia and Herzegovina, Croatian Chambers of Economy, Economic Chamber of (former...